Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 16. října (VS ČR) - Zaměstnanci Věznice Pardubice se připojili k celorepublikové výzvě a zúčastnili se 5. ročníku hromadného darování krve s Vězeňskou službou ČR a to ve Fakultní nemocnici Hradec Králové a Pardubické nemocnici.

Krev darovali nejen již registrovaní dárci, ale i prvodárce. Byli i ti, kteří krev darovat chtěli, ale bohužel ze zdravotních důvodů nemohli. Po vyplnění dotazníku, předběžném odběru a konzultaci s lékařem následoval vlastní odběr. Informace se na dárce hrnuly ze všech stran, například, že základní vyšetření je nutné, neboť odběr krve od ne zcela zdravého dárce může poškodit příjemce, byli informováni o případných komplikacích, které po odběru mohou nastat, jako modřiny, mdloby, svalové záškuby, ale i o využití krve nejen pro příjemce, ale třeba i na výrobu léků. „Krev je potřeba stále, jsme vděčni za každého dárce.“ reaguje sestra na transfúzní stanici.  

 Všem, kteří se aktivně do Hromadného darování krve zapojili, i těm, kteří se nemohli zúčastnit, ačkoliv chtěli, moc děkujeme.                                                                                      zuj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X