Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 2. září 2024 (VS ČR) – Prázdniny skončily a začal nový školní rok. Jako ve všech školních zařízeních, i na Středním odborném učilišti Vězeňské služby České republiky, jehož součástí je ve formě odloučeného pracoviště Školské vzdělávací středisko Pardubice, usedli do školních lavic první den nového školního roku i vězni.

Po prázdninách se do školních lavic vrátili ti, kteří mají již první ročník za sebou a čeká je rok závěrečný, a nově studium zahájilo 36 odsouzených v učebním oboru Kuchař – číšník. Celkem bylo přijato do prvních ročníků 48 žáků, z toho 17 školáků je z Věznice Pardubice. Odsouzení mají možnost ve všech věznicích si podat přihlášku ke studiu, o které je velký zájem. Po výběru odborné komise pak dojde k přemístění vybraného odsouzeného do věznice.

Školní rok 2024-2025 zahájili svými projevy ředitel pardubické věznice a vedoucí vzdělávacího střediska. Oba všem školákům popřáli především dobré studijní výsledky a získání výučního listu. Zároveň bylo poukázáno na potřebu dodržování školního řádu a všech pravidel souvisejících s výkonem trestu odnětí svobody. Pedagogický sbor pak ve třídách všem připomenul, že absolvování učebního oboru může školákům po propuštění z výkonu trestu usnadnit návrat do běžného života, a především zvýšit možnosti uplatnění na trhu práce.                       zuj

     

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X