Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 7. září 2024 (VSČR) – Věznice Ostrov se v sobotu zúčastnila populární akce "Ty to zvládneš", která se konala ve Světě záchranářů v Karlových Varech. Tato akce je každoročně zaměřena na podporu bezpečnosti a záchranných dovedností široké veřejnosti.

V rámci svého stanoviště se Vězeňská služba ČR prezentovala jako bonusová zastávka pro návštěvníky. Příchozí měli možnost zapojit se do tvůrčích aktivit v malé dílničce, kde si mohli vybarvit odlitky ze sádry nebo vymalovat obrázky. Současně bylo k vidění množství výrobků, které odsouzení pod vedením odborných pracovníků věznice sami vytvořili. Expozice také obsahovala ukázku zabavených nepovolených předmětů a donucovacích prostředků, které jsou ve věznicích používány.

Akce však nebyla jen o prezentaci, ale také o komunikaci s veřejností. Zaměstnanci věznice ochotně odpovídali na dotazy ohledně fungování vězeňského systému. Zájemci měli příležitost dozvědět se více o volných pracovních pozicích a specifikách zaměstnání v tomto oboru.

 

Soutěžní část akce poskytla návštěvníkům možnost prověřit své schopnosti na řadě stanovišť, kde si pod dohledem zkušených záchranářů vyzkoušeli různé dovednosti spojené se záchranou života, například jak správně provést resuscitaci nebo uhasit začínající požár. Celý den tak byl naplněn nejen zábavou, ale i cennými lekcemi v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví.

 

Akce "Ty to zvládneš" má za cíl zvyšovat povědomí o důležitosti záchranářských profesí a zároveň podněcovat veřejnost k tomu, aby se nebála zasáhnout v kritických situacích. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X