Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 13. května 2024 – Dnes se uskutečnila další z řady besed pro studenty Střední školy TRIVIS v Karlových Varech. Akce navazuje na dlouholetou spolupráci a jejím cílem je seznámit studenty s fungováním vězeňského systému a s problematikou drogové závislosti.

Besedu zahájila personalistka věznice, paní Procházková, která studentům detailně popsala práci personálního oddělení a představila jim jednotlivé profesní pozice, které jsou ve věznici k dispozici a jsou momentálně otevřené pro uchazeče. Následovala prezentace odborných pracovníků věznice, paní Rambouskové a pana Svobody, kteří se zaměřili na problematiku zacházení s vězněnými osobami a na rizika spojená s užíváním návykových látek.

Součástí besedy byly i osobní příběhy odsouzených, kteří se s účastníky podělili o své životní osudy a o to, jak je drogová závislost dovedla až do vězení. Jejich otevřená sdělení sloužila jako silný příklad negativních dopadů užívání drog a pomohla studentům lépe si uvědomit rizika s tím spojená.

Závěr besedy patřil dotazům studentů a pedagogů, kteří se mohli zaměřit na detaily fungování vězeňského systému a možnosti profesního uplatnění v tomto specifickém prostředí. Beseda tak splnila svůj cíl a pomohla studentům získat cenné informace a poznat zblízka realitu vězeňského prostředí.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X