Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 7. září 2024 (VSČR) – Věznice Ostrov se již tradičně podílela na zajištění akce City Triathlon Karlovy Vary 2024. Předmětem spolupráce byla pracovní výpomoc, související s výstavbou trati pro závodníky, na které se v rámci extramurálních aktivit podíleli odsouzení. Současně se zástupce z vedení věznice podílel na předávání cen vítězům jednotlivých kategorií.

V rámci extramurálních aktivit pomáhali vězni pod dohledem a koordinací odborných zaměstnanců věznice s instalací zábran, pokládáním koberců, folií a budováním dep. Jejich nasazení bylo velice nápomocné a přispělo k hladkému průběhu celého závodu. „Jsme rádi, že můžeme tímto způsobem zapojit odsouzené do užitečné činnosti, která má pozitivní dopad na komunitu,“ uvedl odborný zaměstnanec.

1.zástupce ředitele věznice, Zdeněk Nedvěd, byl pozván k slavnostním ceremoniálům a předával ceny vítězům závodu. „Byla to pro mě velká čest být součástí takovéto významné sportovní akce. Jsem rád, že tímto způsobem můžeme reprezentovat Věznici Ostrov a ukázat široké veřejnosti, že i odsouzení mohou být prospěšní společnosti“.

Účast na City Triathlonu je skvělým příkladem toho, jak mohou extramurální aktivity přispět k resocializaci odsouzených. Vězni získávají nové dovednosti, osvojují si pracovní návyky, učí se pracovat v týmu a zároveň přispívají k dobré věci. Každoročně obdobným způsobem odsouzení v rámci extramurálních aktivit vypomáhají, jen v loňském roce to bylo 369 odsouzených. Snahou vedení věznice je tento počet každoročně navyšovat. 

Organizátoři akce byli velice vděční za výpomoc a spolupráci si velice kvitovali. Těší se na ni i v následujících letech.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X