Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 4. ledna 2019 (VS ČR) Na konci roku 2018 byly za účasti vedení věznice a zástupců firem podepsány smlouvy k realizaci dvou velkých investičních akcí, které budou realizovány v průběhu roku 2019 ve Věznici Ostrov. Obě investiční akce vycházejí z nově vytvořené „Koncepce vězeňství do roku 2025.“

Jedná se o rekonstrukci dlouhodobě nevyužívané ubytovny, která bude vybudována dle evropských standardů, včetně vytvoření odpovídajícího zázemí pro volnočasové a výchovné aktivity odsouzených. Tato investiční akce přinese v rámci navyšování ubytovacích kapacit okolo 200 nových míst pro odsouzené zařazené do věznice s ostrahou.

Druhá investiční akce se týká Rekonstrukce a rozšíření silnoproudých a slaboproudých zabezpečovacích systémů, což zjednodušeně řečeno znamená, že ve Věznici Ostrov dojde vybudováním nového moderního zabezpečovacího a kamerového systému ke značnému posílení bezpečnosti.

Obě investiční akce jsou pro vězeňskou službu a konkrétně pro Věznici Ostrov zcela zásadní a budou realizovány za běžného provozu věznice.

Věznice vyvine maximální úsilí, aby obě investiční akce proběhly bez komplikací a ve stanovených termínech.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.