Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 25 června 2024 (VS ČR) – Studenti práv, psychologie, sociální práce a dalších oborů z celé České republiky se zúčastnili Letní školy vězeňství 2024, která se konala na Právnické fakultě UK. Součástí programu byla i přednáška o práci s odsouzenými s poruchami duševního zdraví a poruchami chování, kterou vedli zástupci z Věznice Ostrov.

Přednáška zaujala 31 studentů, kteří se dozvěděli o specifických aspektech práce s touto náročnou skupinou vězňů. Zaměstnanci Věznice Ostrov jim sdíleli své zkušenosti a zodpověděli jejich dotazy.

Letní škola vězeňství je unikátní akce, která studentům umožňuje seznámit se s problematikou vězeňství zblízka. Kromě přednášek se účastní i prohlídek věznic a setkávají se s odborníky z praxe. Díky tomu získávají cenné poznatky a zkušenosti, které jim mohou být užitečné v budoucím profesním životě.

Pro Věznici Ostrov je velkým přínosem, že se může do Letní školy vězeňství zapojit a sdílet své zkušenosti s mladými lidmi. Věří, že jim tak může pomoci lépe se orientovat v problematice vězeňství a připravit se na budoucí profesní dráhu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X