Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 27. června 2024 (VS ČR) – V rámci projektu "Rosteme společně" proběhl další akreditovaný seminář pro pracovníky odborného zacházení. Seminář s názvem "Specifika vězeňského prostředí, negativní jevy ve vězeňství" vedla Květa Sluková, přední odbornice na problematiku výkonu vězeňství s bohatými zkušenostmi z praxe.

Paní Sluková patří k předním odborníkům na problematiku výkonu vězeňství, má dlouholetou osobní zkušenost z tohoto prostředí, kde působila na různých pozicích a její působnost dnes přesahuje do pomocných profesí. Její seminář byl na vysoké úrovni, úzce zaměřený na problematiku odsouzených v kontextu poruch osobnosti i poruch chování, dále také na potřeby vězněných osob po výkonu trestu odnětí svobody.

Díky Martině Valentové, krajské protidrogové koordinátorce, již třetím rokem se mohou odborníci v Karlovarském kraji zdarma vzdělávat v rámci projektu "Rosteme společně" a rozšiřovat tak svou kvalifikaci v oblasti práce s osobami závislými či závislostmi ohroženými. V roce 2024 se podařilo vyslyšet požadavky a domluvit realizaci dalšího kurzu Závislostní chování u dětí a dospívajících – prevence a léčba, dále pak poměrně rozsáhlého kurzu vedení motivačních rozhovorů. Tyto vede lektor Martin Větrovec, kterého osobně doporučil Jan Soukup (asi nejznámější lektor motivačních rozhovorů u nás). Kurz motivačních rozhovorů se bude konat v rozsahu celkem 60 výukových hodin.

Pro pracovníky odborného zacházení ve vězeňství, kteří se specializují na problematiku závislostního chování, je to jedinečná příležitost nejen získávat nové informace a podněty pro specializované zacházení, ale také možnost odborně sdílet s dalšími odborníky karlovarského regionu z oblasti adiktologie.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X