Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 7. srpna 2024 (VSČR) – Martin opustil brány Věznice Ostrov v roce 2018, ale jeho pobyt zde neskončil pouhým propuštěním. Deset měsíců strávených ve Speciálním oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování, způsobenou užíváním návykových látek (SpO toxi), mu radikálně změnilo život.

Program SpO toxi se zaměřuje na motivaci odsouzených k trvalé změně životního stylu. Martin, stejně jako mnoho dalších, našel v tomto programu oporu a naději. Po propuštění se mu podařilo úspěšně začlenit do společnosti – zbavil se dluhů, našel si práci a obnovil vztahy s rodinou.

Svou transformaci však nepovažuje za samozřejmost. Cítí potřebu pomáhat druhým a vracet tak společnosti to, co získal. Když se naskytla příležitost naučit zájemce plést košíky z pedigu v rámci Dnů dobrovolnictví, neváhal a s podporou rodiny se této akce zúčastnil.

Příběh Martina dokazuje, že vězení nemusí být pouze místem trestu, ale také místem, kde lze získat druhou šanci. Program SpO toxi představuje účinný nástroj pro resocializaci a nabízí odsouzeným možnost začít nový život.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X