Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV, 3. září 2024 (VS ČR) – Ve středu se uskutečnila významná prohlídka střežených objektů Věznice Ostrov. Akce se zúčastnili profesionální hasiči z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, konkrétně ze stanice Ostrov, a také zástupci z jednotek dobrovolných hasičů města Ostrov, Hájek a Merklín.

Cílem prohlídky bylo důkladné seznámení členů jednotek s komplexním prostředím věznice. Hasiči si tak mohli na vlastní oči prohlédnout její členitost, uspořádání jednotlivých objektů a seznámit se se specifickými provozními podmínkami.

Získané znalosti a poznatky jsou z prostředí věznice jsou pro hasiče klíčové. V případě vzniku požáru nebo jiné mimořádné události umožňuje rychlou orientaci v prostoru a zvyšuje efektivnost zásahu.

Tato akce je výborným příkladem vzájemné spolupráce mezi věznicí a hasičskými jednotkami. Díky pravidelným prohlídkám a výcvikům se zvyšuje úroveň bezpečnosti nejen pro odsouzené, ale i pro zaměstnance věznice a širokou veřejnost.

Věznice Ostrov klade velký důraz na bezpečnost. Pravidelně organizuje různá školení a cvičení, aby byla připravena na jakékoli nepředvídatelné události.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X