Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 20. června 2024 (VSČR)V období od 6. do 20. června 2024 uspořádalo družstvo psovodů sérii ukázek služební kynologie. Prezentace se konaly v různých lokalitách a byly zaměřené především na mateřské a základní školy, dále také na akce pořádané různými institucemi v kraji. Oslovily tak děti předškolního a školního věku, ale i dospělé.

Během těchto akcí psovodi předvedli ukázky všestranné kynologie, která zahrnuje obranu a poslušnost služebních psů. Nechyběly ani ukázky speciální kynologie, konkrétně začátku výcviku psů specialistů pro vyhledávání omamných látek. Do ukázek se aktivně zapojili i přihlížející, kteří si tak mohli zblízka prohlédnout práci psovodů a jejich psích parťáků.

Prezentací se zúčastnili Václav Liška a Martina Podskočová, kteří se starají o psovody a jejich svěřence. V některých dnech je doplnili i Daniel Zach se služebním psem Tazzem a Pavel Wolejník se služebním psem Frediem.

Ukázky služební kynologie sklidily velký ohlas. Návštěvníci ocenili nejen profesionální předvedení psovodů a jejich psů, ale i možnost dozvědět se více o práci v této oblasti. Družstvo psovodů tak i nadále plní jeden z důležitých cílů, kterým je prohlubovat povědomí o služební kynologii a prezentovat ji jako důležitou součást práce Vězeňské služby ČR.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X