Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 22. května 2019 (VS ČR)     Pod záštitou velitele Hradní stráže plk. Ing. Jiřího Kývaly se 21. května na policejní střelnici v Poříčanech u Nymburka konal dvanáctý ročník soutěže ozbrojených složek České republiky ve střelbě z armádních služebních zbraní. Zúčastnilo se ho 48 vybraných střelců rozdělených do 16 tříčlenných družstev.

Vězeňskou službu ČR reprezentovalo na soutěži střelecké družstvo z Věznice Ostrov pod vedením ŘV plk. Ing. Pavla Zange ve složení mjr. Ing. Marek Oravský, npor. Bc. Petr Šopejstal a prap. Ing. Pavel Sandtner.

Závod se skládal ze tří rozdílných disciplín mířené střelby (pistole CZ 75 SP-01 Phantom vstoje na vzdálenost 25 metrů, samopal CZ Scorpion EVO3 vkleče na vzdálenost 50 metrů a puška vz. 52/57 vleže na vzdálenost 100 metrů), se třemi nástřelnými a deseti soutěžními ranami z náhodně přidělené zbraně. Každý střelec tak musel kromě střelecké dovednosti prokázat i rychlé vyhodnocení a reakci na přesnost a nastavení konkrétní zbraně.

V kategorii jednotlivců zpečetil premiérovou účast Vězeňské služby ČR na Střelecké soutěži velitele Hradní stráže 2019 reprezentant střeleckého družstva Věznice Ostrov npor. Petr Šopejstal celkovým vítězstvím mezi jednotlivci s nástřelem 273 bodů.

Výsledky jednotlivci:
  1. npor. Petr ŠOPEJSTAL 273 bodů         Vězeňská služba ČR
  2. kpt. Petr VOSTOUPAL 272 bodů         Útvar ochrany prezidenta ČR
  3. nprap. Michael BAHENSKÝ 271 bodů         Policie hlavního města Prahy
  Výsledky týmy:
  1. Ochranná služba Policie ČR 791 bodů
  2. Policie hlavního města Prahy 771 bodů
  3. 2. prapor Hradní stráže 767 bodů
. .
  1. Vězeňská služba České republiky 740 bodů        

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.