Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrov, 9. září 2024 (VSČR) - V pondělí se ve věznici na Ostrově uskutečnil druhý kurz první pomoci pro zaměstnance. Cílem tohoto školení bylo rozšířit znalosti a dovednosti pracovníků v oblasti poskytování neodkladné zdravotní péče a zvýšit tak bezpečnost nejen v samotném zařízení, ale i v jejich osobním životě.

Kurz, organizovaný Státním zdravotním ústavem v rámci projektu Podpora zdraví v rodinách, nabídl účastníkům vyvážený poměr teoretických znalostí a praktických dovedností. Zaměstnanci se seznámili s různými krizovými situacemi, které mohou nastat, a naučili se správné postupy při poskytování první pomoci. Velký důraz byl kladen na resuscitaci, kterou si účastníci mohli vyzkoušet na fantomech.

Jednou z novinek, které byly na kurzu představeny, byla aplikace Záchranka pro chytré telefony. Tato aplikace umožňuje přivolat rychlou záchrannou službu i bez signálu a poskytuje podrobné instrukce pro poskytování první pomoci.

Kurz se setkal s velmi pozitivními ohlasy účastníků. Zaměstnanci ocenili možnost získat nové znalosti a dovednosti, které mohou být v budoucnu velmi užitečné.

Znalost základních principů první pomoci je nezbytná pro každého z nás. Kurz první pomoci pro zaměstnance věznice na Ostrově je důkazem toho, že i v tomto prostředí se klade důraz na zvyšování bezpečnosti a ochranu zdraví.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X