Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTROV 28. června 2018 (VS ČR)     Ve čtvrtek proběhl 2. ročník Letní školy vězeňství. Praktická část ve Věznici Ostrov byla díky vstřícnosti ředitele věznice organizována studentským spolkem Common Law Society při Právnické fakultě Univerzity Karlovy a přímo Věznicí Ostrov. Zúčastnila se skupina 23 budoucích právníků, psychologů a studentů dalších příbuzných oborů pomáhajících profesí (ale i ekonomie či informatiky) z Prahy, Brna a dokonce i Olomouce.

Stále je v novodobé penologii něco nového a objevného pro nezasvěcené, ukazuje se důležitost „otevřených dveří“, aby společnost měla možnost objektivně vnímat problematiku českého vězeňství. Realizaci organizačně náročné akce příkladně zabezpečil všechen pověřený personál věznice, počínaje strážnými na vchodech. Zvláštní díky patří všem odborným zaměstnancům, kteří se na realizaci akce podíleli. Účastníci byli informováni o specifikách výkonu trestu, o speciálním zacházení s odsouzenými, o životě ve věznici a o snižování rizikového chování odsouzených. Byly zodpovězeny četné dotazy a akce měla ze strany studentů i zaměstnanců pozitivní ohlasy.

Na závěr se dostavili ke zhodnocení a předání pamětních listů ředitel věznice plk. Ing. Pavel Zange a vedoucí oddělení výkonu vazby a trestu mjr. Mgr. Jan Šula, kteří slavnostně za VS ČR den ukončili.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.