Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 5. června 2024 (VS ČR) – Věznice Oráčov se již druhým rokem zúčastnila unikátního projektu Revolution Train

Projekt REVOLUTION TRAIN rozšiřuje dosavadní přístupy k primární protidrogové prevenci s cílem zapojení všech lidských smyslů a efektivně zapůsobit na pohled návštěvníka vlaku na legální i nelegální drogy, závislosti a inspirovat je k pozitivním životním volbám.

Souprava REVOLUTION TRAIN je 300tunovým a 165 metrů dlouhým médiem a otevírá nové možnosti spolupráce v oblasti prevence. Její základnou je nádraží Praha-Dejvice, odkud vlak pravidelně vyjíždí a svou trasu přizpůsobuje aktuálnímu zájmu škol a finančním možnostem konkrétních měst.

V rámci toho unikátního a v tomto rozsahu ojedinělého projektu se zde mimo jiné prezentují i bezpečnostní složky s určitým tematickým podtextem drog, tedy prevence, záchrany lidských životů a i toho, na jaké scestí nás drogy mohou přivést a to až po ztrátu svobody a to nejen té domnělé, ale i té skutečné. A proto u této akce ani v letošním roce nechyběla prezentace Vězeňské služby Věznice Oráčov formou statické ukázky. Studenti napříč školami ve věku 12 až 17 let měli o prezentaci našeho bezpečnostního sboru nevídaný zájem.

Z návštěvy REVOLUTION TRAIN si studenti  mohou odnést kromě silného zážitku i pocit odpovědnosti za vlastní život a třeba i inspiraci pro své budoucí povolání.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.