Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 11. září (VS ČR) – Na konci prázdnin se odsouzení z Věznice Oráčov podíleli na rekonstrukci a údržbě areálu ZŠ v Chrášťanech a pomohli tak zlepšit prostředí pro její žáky.

V rámci dlouhodobé spolupráce mezi Věznicí Oráčov a základní školou v Chrášťanech u Rakovníka proběhla od 29. srpna do 1. září 2024 rozsáhlá rekonstrukce školního areálu a úprava zahrady. Čtyři odsouzení z věznice zařazeni do oddělení s vysokým stupněm zabezpečení se podíleli na opravách a údržbě, aby byla škola připravena na nový školní rok.

Mezi provedené práce patřila rekonstrukce a nátěr dětského zahradního domečku, oprava venkovního dřevěného altánu, oprava a nátěr zahradních laviček, údržba pískoviště, instalace nové zahradní výbavy nebo také rozsáhlá zahradnická činnost, včetně údržby živého plotu a stromů. Kromě toho odsouzení opravili poškozená dětská lůžka pro mateřskou.

Tato spolupráce přinesla nejen výrazné zlepšení prostředí pro žáky a učitele, ale také poskytla odsouzeným příležitost nejen k smysluplné práci, ale také k smysluplnému využití času během výkonu trestu odnětí svobody.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.