Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 8. července (VS ČR) V letošním roce se opět podařilo navázat na dlouhodobou spolupráci s pobočkou ÚP Rakovník a zrealizovat v rámci Memoranda mezi Vězeňskou službou ČR a Úřadem práce ČR akreditované rekvalifikační kurzy pro vězněné muže. Někteří z nich se kurzu zúčastnili také díky spolupráci s NNO Rubikon Centrum.

O rekvalifikační kurz Obsluha vozíku a motovozíku je ze strany odsouzených již tradičně velký zájem. I letos bylo potřeba z více jak 40 odsouzených vybrat ty, kteří splňují podmínky pro zařazení k rekvalifikaci.

V květnu se tak podařilo 12 odsouzeným úspěšně zvládnout teoretickou i praktickou část rekvalifikačního kurzu Obsluha vozíku a motovozíku, pod vedením lektora Františka Zemana z firmy Vodest, s.r.o. Vroutek. V teoretické části museli zvládnout závěrečný písemný test a druhá část kurzu byla zakončena praktickou zkouškou na VZV. Po ukončení obdrželi Certifikát o absolvování akreditovaného rekvalifikačního kurzu a evropský průkaz Řidiče vozíku a motovozíku.

Rekvalifikační kurzy a další vzdělávání odsouzených je nedílnou a velmi důležitou součástí reintegrace odsouzených do společnosti po propuštění. Od roku 2018, kdy byla v rámci Memoranda navázána spolupráce s ÚP Rakovník, prošlo různými kurzy celkem 96 odsouzených. Právě rekvalifikační kurz Obsluha vozíku a motovozíku absolvovalo od začátku spolupráce 66 odsouzených. Ostatní se zúčastnili například kurzu Obsluha křovinořezu a někteří i kombinace tohoto kurzu s kurzem Obsluha benzínové sekačky a motorové pily. A další kurzy jsou plánovány na podzim, kdy by měl kromě již tradičních kurzů začít probíhat i kurz Digitální gramotnosti.

Všichni odsouzení velmi oceňují možnost absolvovat rekvalifikaci ve věznici a jsou vděční za zvýšení možnosti uplatnit se na trhu práce po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.