Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 15. července (VS ČR) - V červnu se odsouzení za doprovodu odborných zaměstnanců zapojili do příprav mimořádné akce Den otevřených srdcí na Státním hradě Krakovci a dokázali tak, že i ve výkonu trestu mohou a dokážou být užiteční pro společnost.

Od úterý 11.6.2024 do pátku 14.6.2024 šest odsouzených z oddílů vysokého stupně zabezpečení pomáhalo s přípravou sondy pro archeology a při úklidu hradu a jeho okolí před kulturní a společenskou akcí, kterou hrad každoročně pořádá pro zpřístupnění památky pro občany se sníženou schopností pohybu a orientace.  

V sobotu 22.6.2024 se pak deset odsouzených ze středního stupně zabezpečení zúčastnilo samotné akce a stali se cennými a nepostradatelnými asistenty pro vozíčkáře či jinak hendikepované návštěvníky hradu. V průběhu prohlídkové akce s doprovodným programem se tak stali hrdiny, kteří využili své síly a odhodlání k tomu, aby pomohli překonávat složitý terén hradu a umožnili tak hendikepovaným návštěvníkům si plnohodnotně vychutnat prohlídku. Dále pak zajišťovali doprovodný program, pro který připravovali ozvučení, lavičky k sezení aj.

Spolupráce věznice se správou Státního hradu Krakovec má již dlouholetou tradici v podobě pracovní výpomoci odsouzených v areálu hradu i obce, včetně účasti odsouzených na obdobných společensky prospěšných akcích. I tentokrát vyjádřil kastelán hradu a zároveň starosta obce Krakovec Mgr. Jiří Sobek s aktivitou oráčovských odsouzených na obou akcích velkou spokojenost a odsouzení ukázali, že i ve výkonu trestu odnětí svobody je možné reálně pomáhat všem těm, kteří pomoc potřebují.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.