Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 20. července (VS ČR)

V měsíci červnu proběhla služební cesta vybraných zaměstnanců do Rumunska v rámci výměnné spolupráce, která probíhá již od roku 2008.  Zaměstnanci věznice Oráčov měli možnost navštívit věznici Tulcea. Ředitel věznice všechny přítomné provedl osobně všemi odděleními ve věznici. Ukázal všem přítomným pokroky a inovace, které proběhly od poslední návštěvy.

Zaměstnanci měli rovněž možnost poznat krásy Delty Dunaje a samotného města Tulcea, nejprve v místním muzeu, pak následně i na poznávací projížďce na lodi. Delta se rozkládá na ploše přibližně 3 450 km², kde se Dunaj vlévá do Černého moře. V oblasti delty žije přibližně 15 000 lidí, nejvýznamnější sídla jsou Tulcea a Izmajil. Většina se živí tradičním způsobem, převládá rybářství. Překvapením po plavbě na lodi bylo krátké vystoupení místního folklorního souboru.

Přestože spolupráce s věznicí Tulcea trvá již 10 let, můžeme stále sledovat pokroky, které rumunská strana neustále činí a odvážet si tak inspiraci, kterou můžeme případně využít v naší věznici. Tato spolupráce je pro nás velice jedinečná a neustále přínosná.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.