Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 30. listopadu (VS ČR) – Bývalý kaplan valdické věznice opět přednášel v Odolově, tentokrát na téma historických souvislostí konfliktu mezi Izraelem a Palestinou

Půlroční takt mají přednášky bývalého dlouholetého kaplana valdické věznice Aleše Jalušky v Odolově. Už dvakrát zde promlouval k odsouzeným i zaměstnancům věznice, vždy s velkým úspěchem. Tentokrát jej doprovodila studentka Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy, jejímž pedagogem Aleš Jaluška kromě jiného také je. Téma letošního listopadového setkání navrhl ředitel odolovské věznice Daniel Vinkler navýsost aktuální: historické pozadí konfliktu mezi Izraelem a Palestinou.

Osobité podání a výklad Aleše Jalušky rezonovaly do posledního místa zaplněnou učebnou. Přednášku navštívilo a živě debatovalo téměř třicet odsouzených a jen o něco málo méně zaměstnanců. Otázky náboženského pojetí, širokospektrálních souvislostí i historického vývoje problematiky soužití různých národů na půdě izraelského státu pomohly účastníkům pochopit podstatu dnešních událostí. Vystoupení nádherně oživil ukázkou tematické hudby Pavel Staněk, zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu. Těšíme se, že setkávání s farářem Jaluškou bude pokračovat i v budoucnu – třeba v rámci spolupráce s husitskou teologickou fakultou.

-gša-

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X