Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 16. května (VS ČR) – Na základě Memoranda o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody mezi Vězeňskou službou České republiky a Úřadem práce České republiky byl ve Věznici Odolov i letos zrealizován rekvalifikační program obsluha motorové pily

V týdnu od 12. do 16. května třicet dva odsouzených Věznice Odolov úspěšně absolvovalo rekvalifikační kurz obsluha motorové pily pod vedením ředitele školicího střediska Lesma spol.s r.o. Krnov Františka Slepánka. Dalších pět vězňů splnilo přezkoušení.

V teoretické části se účastníci seznámili s obsluhou, manipulací a s bezpečnostními pravidly při používání motorové pily. Během praktické části, která probíhala ve vycházkovém dvoře věznice, se odsouzení učili provádět příčný řez, získávat základní dovednosti pro kácení ojediněle rostlých stromů (max. do ⌀ 15 cm na pařezu) a zkusili si práci v prořezávkách. Po závěrečném testu byly frekventantům za účasti vedoucího oddělení výkonu trestu Jiřího Konráda slavnostně předány akreditační certifikáty.

Díky odborné i lidské kvalitě školitele účastníci kurzu získali pevný znalostní a praktický základ. Zásluhou obdivuhodné šíře svých praktických i didaktických zkušeností instruktor dokázal poutavě vysvětlit vše potřebné a zúčastněné pro svůj obor nadchnout.  

Kurz je stálicí v nabídce rekvalifikací pro vězně během výkonu trestu odnětí svobody v naší věznici. Každoročně je o něj velký zájem, a proto bychom jej rádi ve spolupráci s Úřadem práce Trutnov realizovali i v příštích letech.

Poděkování za příspěvek k lepšímu uplatnění odsouzených na trhu práce patří speciálním pedagožkám Pavle Náglové a Jarmile Klikové, které celý program za Věznici Odolov organizovaly.  

-gša-

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X