Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 12. května (VS ČR) – Na základě Memoranda o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody mezi Vězeňskou službou České republiky a Úřadem práce České republiky byl ve Věznici Odolov zrealizován rekvalifikační program Obsluha motorové pily

V týdnu od 1. 5. 2023 do 5. 5. 2023 v prostorách věznice třicet odsouzených úspěšně absolvovalo rekvalifikační kurz – obsluha motorové pily pod vedením ředitele školícího střediska Lesma spol.s r.o. Krnov Františka Slepánka.  

Cílem kurzu během teoretické části v učebně bylo seznámení s obsluhou, manipulací a bezpečnostními pravidly motorové pily. Během praktické části, která probíhala ve vycházkovém dvoře věznice, se odsouzení učili provádět příčný řez, získávat základní orientaci pro kácení ojediněle rostlých stromů (max. do ⌀ 15 cm na pařezu) a práci v prořezávkách. Po závěrečném testu byly všem frekventantům slavnostně předány, za účasti vedoucího oddělení výkonu trestu Jiřího Konráda a jeho zástupkyně Michaely Luxové, akreditační certifikáty.

Účastníci kurzu získali, díky profesní i osobnostní kvalitě školitele, pevný znalostní a praktický základ. Díky obdivuhodné šíři svých praktických poznatků dokázal poutavě, v souvislostech a s respektem předat a nadchnout pro svůj obor všechny zúčastněné.  

Pro velký zájem z řad odsouzených o získání rekvalifikačního osvědčení bychom rádi ve spolupráci s Úřadem práce Trutnov kurz Obsluha motorové pily realizovali i v příštích letech.

Autorkami článku včetně fotografií jsou speciální pedagožky Jarmila Kliková a Pavla Náglová, které celou akci organizačně za Věznici Odolov zajišťovaly.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X