Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 19. září (VS ČR) – Ve Věznici Odolov se uskutečnilo další z řady duchovních setkání s doprovodem hudby

Kaplan odolovské věznice David Smetana se nespoléhá jen na vlastní duchovenskou péči o vězně. I když je mezi odsouzenými hojně vyhledávaným partnerem k rozhovorům náboženským i světským, čas od času zve do věznice zajímavé osobnosti.

Nejinak tomu bylo ve středu 18. září, kdy Davidovo pozvání k návštěvě přijali čtyři muži. Filip je stomatolog, který vyslyšel své poslání a ve Věznici Odolov pomáhá zajišťovat zdravotní péči. Jako člověk hluboce věřící se ale také snaží inspirovat vězně k hledání správné cesty. Svědectví Martina a Jaromíra hovořila o překonání kriminální minulosti. V jednom příběhu šlo o zdolání démona alkoholu a ve druhém svodů mamonu a moci a o zkrocení násilí. V obou se tak stalo díky uvěření, nalezení Boha. Poslední ze čtveřice návštěvníků, Zdeněk, obohatil setkání hudbou, písněmi za doprovodu akustické i elektrické kytary.  

Pětadvacet účastníků z řad odsouzených ocenilo upřímnost a naléhavost svědectví i krásné písničky bouřlivým potleskem.  Duchovní setkání ve věznici bývají vždycky prodchnuta osvěžujícím spiritem a přinášejí potřebnou inspiraci k zamyšlení. Stejně tomu bylo i tentokrát, kdy několik vězňů na závěr využilo příležitost ke společné modlitbě a vyslovení prosby.  

-gša-

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X