Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 21. května (VS ČR) – Bývalý kaplan valdické věznice Aleš Jaluška znovu přednášel v Odolově, tentokrát na téma porovnání křesťanství, judaismu a islámu

Opět po půl roce jsme mohli přivítat ve Věznici Odolov bývalého dlouholetého kaplana valdické věznice Aleše Jalušku. Už počtvrté pohovořil k odsouzeným i zaměstnancům věznice, a jako vždy s velkým úspěchem. V rámci své praxe jej doprovodily dvě studentky Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy, kde Aleš Jaluška přednáší. Téma letošního květnového setkání bylo znovu velice aktuální: srovnání tří největších monoteistických (vyznávajících jednoho boha) náboženství v kontextu naší doby a událostí ve světě.

Jedinečný výklad Aleše Jalušky ocenilo obecenstvo v zaplněné učebně angažovanou pozorností. Přednášku navštívilo a živě debatovalo asi třicet odsouzených a desítka zaměstnanců. Otázky náboženského pojetí, přístupu k výkladu základních tezí, projekce do konkrétního jednání věřících, to vše vyvolává více otázek, než bylo možné během vymezeného času přinést odpovědí. Těšíme se, že další uslyšíme při příštím setkání ještě v tomto roce.

-gša-

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X