Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 10.prosince (VS ČR) V rámci pokračující spolupráce mezi Věznicí Nové Sedlo – objekt Drahonice a Střední odbornou školou energetickou a stavební, Obchodní akademií a Střední zdravotnickou školou v Chomutově, příspěvkovou organizací.

Střední zdravotnickou školou Chomutov se uskutečnily v podzimních měsících další dvě přednášky se zdravotnickými tématy.

 Vzhledem k velkému zájmu v prvním cyklu, byla praktická přednáška o možnostech poskytnutí první pomoci  znovu zařazena.  Ženy dostaly rychlé a účinné návody, co dělat při popáleninách, vdechnutí nežádoucího předmětu, tepenném krvácení. Nechyběla ani názorná ukázka masáže srdce na modelu se světelnou a zvukovou signalizací, a to jak dospělé osoby, tak malého dítěte.  Tato signalizace určovala správnost počínání odsouzených, které se odvážily masáž srdce vyzkoušet. Odsouzené ženy toto téma upoutalo, byly velmi aktivní, jak v nácviku, tak i v množství položených dotazů.

Další přednáškou bylo téma: „ Fetální alkoholový syndrom“ – i když téma přednášky nebylo příliš pozitivní, byla velmi poutavá, a ženám poskytla nové informace a přinejmenším alespoň podnět k zamyšlení pro jejich budoucí počínání.

Věznice Nové Sedlo děkuje Střední odborné škole energetické a stavební, Obchodní akademii a Střední zdravotnické škole v Chomutově, příspěvkové organizaci při pomoci naplňování programu zacházení odsouzených žen.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.