Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 20.listopadu (VS ČR) Sto let života, vytváření hodnot, společného soužití, krásné síly a energie. Tím vším prošla naše země, z toho všeho lze čerpat pro život teď i čas budoucí. Ze špatného je možné si vzít ponaučení či z dobrého, které ještě vykonáno nebylo. Jak využít čas života, to máme ve svých rukách, tvořit jej můžeme, plnit si sny, přání, život prožít tak, jak ve svých snech to máme.

Doba adventní je tu, o té se říká, že je dobou zamýšlení, ztišení se, dobou rozjímání. Před sto lety se do toho šlo, plnilo se velké přání žít ve svobodné republice. Velká to věc. Velkou věcí jsou i maličkosti, to když třeba dáme žít vlastní duši ve svobodě. Stačí málo. Připustit, že to vše kolem nás má svého Hybatele. Víc se po lidské duši nechce. Pak se ale mění hodnoty života, otevírá se nám a vnímáme jeho smysl. Žije se veseleji. Těžkosti života se řeší snázeji, chápeme, že do života patří klady i zápory, že má vše svůj význam, tím se vystupuje z kolotoče života a začínáme ho skutečně žít. Začínáme si - uvědomovat. Předně sami sebe.

Každý má možnost otevřít se vesmírné Prozřetelnosti, Bohu, či jak chceme. Je to vždy stejné, poselství tohoto času - Adventu. Nechť Božího požehnání dostává se každému.

Mgr. Roman Roka, kaplan.

/eko/

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.