Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 10.září (VSČR) Dnem s dětmi ženy z Drahonic zakončily kurz „Pořád jsem máma“.

Vybrané odsouzené ženy si užily netradiční formu návštěvního dne s  dětmi. Tentokrát nemusely jen sedět u stolů, ale mohly s dětmi hrát hry, zazpívat a zasoutěžit si. Také měly pro své děti připravené krátké divadelní představení a hudební vystoupení.

Podmínkou k tomu, aby se odsouzené ženy k takové možnosti dopracovaly, bylo úspěšné absolvování kurzu „Pořád jsem máma“, který věznice realizuje již šestým rokem ve spolupráci se sdružením Za branou, z. s. Kurz je zaměřen na zvyšování rodičovských kompetencí odsouzených žen, má v současné podobě osm vzdělávacích bloků. Kurz byl zakončen závěrečným pohovorem před komisí, ve které komě pracovníků věznice a organizace Za branou zasedly též pracovnice Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje.

V průběhu celého návštěvního programu si 7 absolventek kurzu převzalo certifikáty od předsedy sdružení Mgr. Jana Franka. Věříme, že si odsouzené nejen užily návštěvní den s dětmi, ale nabyté znalosti z kurzu povedou k jejich úspěšnějšímu začlenění do společnosti po jejich propuštění. A jaká byla reakce odsouzených žen? Bylo to fantastické, stálo to za to. Mnohé jsme si uvědomily co pro nás znamenají děti, jak jim scházíme a jak oni scházejí nám.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.