Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 6.září (VSČR) V prostorech Státního hradu Krakovec se odehrálo několik ne úplně standardních kulturních vystoupení.

V závěru měsíce srpna  proběhla na  Krakovci utajovaná svatba za účasti "drahonických". Odsouzená Veronika, která je na hradě zaměstnána jako průvodkyně, zde společně s dozorkyní Lenkou zazpívaly snoubencům a následně novomanželům několik krásných písní, což bylo velmi kladně hodnoceno právě ze strany novomanželů.

Po přestávce, kterou vyplnil jiný kulturní program, opět vystoupily obě ženy s pásmem písní, které jim „zvučil“ Jiří Procházka, alias Dlouhý Janek z pohádky Ať žijí duchové. Jednalo se  o netradiční propojení dvou rozdílných osob, světů, ale i dvou rozdílných hlasů. Systematická práce s odsouzenou přináší pozitiva v  postupné resocializaci. Zaměstnanci věznice v rámci aktivity programu zacházení pomohli znovu najít odsouzené ztracenou cestu, ze které sešla díky alkoholu a drogám. Nebylo to poprvé, kdy odsouzená Veronika v rámci výkonu trestu odnětí svobody vystoupila se svým zpěvem. Její vystoupení dokázalo vždy nadchnout obecenstvo. Nyní ve spojení s dozorkyní Lenkou dostal zpěv úplně jiný rozměr  a lze jen doufat, že  Veronika dokáže po propuštění na svobodu vše zúročit.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.