Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 19. června (VS ČR) - Dne 11. června 2024 se uskutečnil 9. ročník Běhu se žlutou stužkou 2024. Samotný závod se konal ve volnočasovém areálu Marvánek, krásném a turisticky atraktivním místě poskytnutém Městskou částí Praha - Říčany. Za Věznici Mírov se závodu zúčastnili zaměstnanci věznice Martina Adamcová, Petr Dragon, Viktor Švub a Zdeněk Holbička. Z celkového počtu 96 smíšených štafet (4 x 4 km) se umístila štafeta Věznice Mírov na krásném 7. místě. Běhu se žlutou stužkou 2024 se mimo jiné zúčastnila i štafeta z Probační a mediační služby České republiky, Středisko Šumperk.

Projekt Žlutá stužka má za cíl šířit osvětu o práci s vězněnými osobami a jejich obtížném začleňování do společnosti po výkonu trestu. Oslovuje veřejnost či potenciální zaměstnavatele a poukazuje na skutečnost, že i lidé s trestní minulostí mohou být dobrými a loajálními zaměstnanci a platnými členy společnosti. Projekt Žlutá stužka a Běh se žlutou stužkou realizuje samostatná organizace Žlutá stužka z. s. za podpory Vězeňské služby České republiky, Probační a mediační služby České republiky, neziskového a soukromého sektoru.

Posláním projektu Žlutá stužka je osvěta a podpora integrace osob s trestní minulostí. Zejména odbourávat četné předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život. Přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnost ve společnosti.

zdroj: VS ČR

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.