Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 18. – 19. srpna 2017 se Věznice Mírov připojila k ostatním ozbrojeným složkám a zúčastnila se Dne sil podpory Armády České republiky – Cihelna 2017.  V letošním roce se v Králíkách konal již 20. ročník této akce, takže i přes nepřízeň počasí to byl ročník tak trochu slavnostnější.

 V průběhu programu příslušníci Věznice Mírov nabídli návštěvníkům Cihelny několik dynamických ukázek, které se dle diváckého zájmu snad líbily. První ukázka prezentovala zásah jednotky pod jednotným velením při mimořádné události, přičemž do této ukázky byla zařazena například expanzní zbraň KRAKEN. Druhá dynamická ukázka simulovala přepadení samotné eskorty s mimořádnými bezpečnostními opatřeními při přesunu z vozidel do pomyslné budovy, např. nemocnice. A třetí dynamická ukázka simulovala přepadení pancéřového vozu, který se dostal do léčky na komunikaci. Mezi jednotlivými ukázkami navíc probíhala neméně zajímavá prezentace příslušníků družstva psovodů naší věznice. V ukázce služební kynologie návštěvníci mohli zhlédnout například zadržení pachatele aj.

Statická prezentace činností VS ČR nabídla návštěvníkům rovněž pohled do „autentické“ vězeňské cely se standardním vybavením, a také ukázku zadržených nepovolených předmětů vězněných osob (zbraně, tetovačky, důmyslné skrýše pro přechovávání nepovolených předmětů aj.). Součástí prezentace byly i historické exponáty a hlavně výrobky provozovny Střediska hospodářské činnosti Věznice Mírov (zejména výroba nábytku). Expozici VS ČR si nenechal ujít např. ministr obrany Martin Stropnický, ale i řada jiných významných osobností z politiky nebo ozbrojených složek. Letošní jubilejní ročník akce Cihelna 2017 navštívili např. náčelník Generálního štábu AČR - armádní generál Josef Bečvář, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek nebo ministr pro lidská práva Jan Chvojka.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.