Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Věznice Kynšperk nad Ohří obdržela poděkování předsedy základní organizace Českého svazu Milana Neubauera za vstřícnost a účinnou pomoc při organizaci 1. Krajské výstavy karlovarského kraje králíků, drůbeže a holubů a 1. Krajské výstavy mladých chovatelů ve dnech 16. a 17. září v areálu Kynšperského pivovaru.

Odsouzení pod vedením vychovatele výstupního oddílu Jindřicha Kováče odvedli i přes nepřízeň počasí obrovský kus práce. Jednalo se o přemístění několika tun materiálu, stavbu výstavních klecí a voliér, stavbu altánů a posezení pro návštěvníky, výzdobu areálu apod. Realizovat tak velkou výstavu bez pomoci odsouzených si místní chovatelé, podle slov Milana Neubauera, nedovedou představit. Akci navštívilo přes 600 dospělých a několik stovek dětí a k vidění bylo přes 600 kusů zvířat. Výstava, nad kterou převzal záštitu ministr zemědělství, hejtmanka Karlovarského kraje, poslankyně Parlamentu ČR a starosta města, byla hodnocena návštěvníky i díky práci odsouzených jako jedna z nejlepších, kterou navštívili.

Odsouzení pomáhali chovatelům také letos v květnu při rozšiřování ZOO koutku pro děti v areálu místního pivovaru a v červnu pak s místní chovatelskou výstavou. Akce se konají v rámci extramurálních aktivit programu zacházení („za zdmi věznice“) a probíhají za dohledu zaměstnanců věznice. Pro odsouzené představují dílčí přípravu na život po propuštění a jsou také určitým druhem odměny a proto významným motivačním prvkem. Tyto aktivity mají pracovní, vzdělávací, kulturní a sportovní charakter.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.