Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 3. dubna (VS ČR) – Věznici navštívil náměstek ministra spravedlnosti Karel Dvořák, aby se blíže seznámil s jejím chodem a fungováním. Společně s ním přijela vrchní ředitelka sekce justice a trestní politiky Klára Cetlová, ředitelka odboru trestní politiky Gabriela Slováková, ředitel odboru strategie a koncepce justice Jan Převrátil, poslanec Jan Kuchař a senátor Miroslav Balatka.

Hosté se v úvodu seznámili s historií a vývojem věznice. Ředitel věznice Petr Popelář je informoval o aktuální situaci a problémech zejména v oblasti personální, v  oblasti financování a na úseku zaměstnávání vězňů.

Návštěva se osobně seznámila s vedoucími vybraných oddělení, kteří jim stručně představili své úseky. Zajímala se o podněty a postřehy z praxe, o pracovní podmínky zaměstnanců a podmínky pro výkon strážní a dozorčí služby. Nahlédla do nově opraveného zázemí  pro dozorce a do prostor zmodernizovaného operačního střediska.

Delegace se podrobněji seznámila s problematikou některých úseků se zaměřením na podmínky výkonu trestu, zaměstnávání i podmínky pro realizaci návštěv dětí vězněných otců. Do prostor pro návštěvy pak nahlédli při prohlídce věznice. Během prohlídky přišla delegace mezi odsouzené na běžný oddíl, na uzavřený oddíl pro výkon kázeňských trestů i na některá pracoviště. 

Hosté na závěr návštěvy uvedli, že si váží práce každého jednotlivce a vyjádřili všem příslušníkům a zaměstnancům své poděkování a podporu.

Číst  můžete také zde a zde.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X