Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 8. srpna (VS ČR) - Věznice uzavřela smlouvu se společností Konecta Czech, a.s. o zaměstnávání vězňů a spustila provoz call centra, kde najdou práci až tři desítky odsouzených.

Nové pracoviště bylo zbudováno v objektu situovaném uvnitř věznice. Věznice zajistila nezbytné elektroinstalační práce včetně oprav a úpravy omítek. Firma zajistila pokládku kobercové krytiny, instalaci pracovních buněk a telefonních přístrojů k provozu služby call centra. Od začátku srpna zde našla zaměstnání první skupina odsouzených. Aktuální počet pracovně zařazených vězňů v rámci stanoveného maxima bude průběžně upřesňován mezi zástupci společnosti a věznicí.

Zaměstnávání odsouzených je pro věznici trvalou prioritou. Pokud vězni pracují, mohou během výkonu trestu hradit své pohledávky, výživné na děti a část peněz ukládat. Neodchází z věznice bez finančních prostředků a snižuje se tak riziko, že se záhy vrátí k páchání k trestné činnosti. Ve věznici se v současnosti využívají dvě formy zaměstnávání. Jedná se o vnitřní režii, kde se podílejí na činnostech nutných k chodu věznice, zajišťují úklidové práce, pomocné práce v kuchyňském provozu, v údržbě, ve skladech aj. Další formou je zaměstnávání prostřednictvím Provozovny střediska hospodářské činnosti na pracovištích podnikatelských subjektů v oblastech kovovýroba, dřevovýroba, kompletační práce, broušení, svařování, balení, montáž součástek a nyní nově zajišťují také  služby call centra. 

peb

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X