Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ/PRAHA 24. června (VS ČR) - V pražském Aktivním lesoparku Řepy se v úterý 22. června konal sedmý ročník Běhu se žlutou stužkou, do kterého věznice vyslala dvě čtyřčlenné štafety příslušníků a zaměstnanců. Pod heslem "Uteč předsudkům" běžci podpořili projekt, který má upozornit na problémy zaměstnavatelnosti lidí propuštěných z výkonu trestu.

Letošní, první tematický ročník byl věnován dětem vězněných rodičů. Pro nejmenší a juniory byl připraven dětský závod i program, patronkou dětského závodu byla moderátorka České televize Barbora Černošková. Na akci nechyběl ambasador projektu a bubeník vězeňské kapely Wsedě, herec a scénárista Petr Čtvrtníček. Pořadem provázel sportovec a patron dětí Tomáš Slavata.

Projekt má za cíl šířit osvětu o práci s vězněnými osobami a jejich obtížném začleňování do společnosti po výkonu trestu. Oslovuje veřejnost či potenciální zaměstnavatele a poukazuje na skutečnost, že i lidé s trestní minulostí mohou být dobrými a loajálními zaměstnanci a platnými členy společnosti. Navazuje na odborné zacházení v průběhu výkonu trestu a přispívá tak k minimalizaci recidivy a snížení počtu obětí trestných činů. 

Projekt má ambici současně šířit osvětu o nelehké, avšak společensky velice důležité a potřebné činnosti jednotlivých pořadatelských organizací.

Realizátorem akce je platforma složena z neziskové organizace RUBIKON Centrum, Probační a mediační služby a Vězeňské služby ČR.

peb

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X