Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 15. června (VS ČR) – Věznice Kynšperk nad Ohří se zapojila do třetího ročníku akce Dny zdraví a bezpečí, pořádaného Komunitním centrem Chebsko ve dnech 14. a 15. června na dlouhé ploché dráze v Mariánských Lázních.

Na největší akci složek IZS chebského regionu v letošním roce se vězeňská služba představila spolu s hasiči, policií, záchrannou službou, celníky a dalšími složkami. Program obohatilo také vystoupení zpěváka Milana Peroutky.

Pátek byl zaměřen zejména na děti, které nadšeně zkoušely posezení v eskortním vozidle, užily si zábavu se služebním psem, seznámily se s jeho výcvikem, zkoumaly výzbroj i výstroj a zaujatě naslouchaly příslušníky, kteří jim srozumitelně vysvětlovali vše, co je zajímalo. 

Sobota patřila především aktivním ukázkám a příslušníci ze skupiny pro zákrok pod jednotným velením v ochranných modulárních kompletech s přilbami a ochrannými štíty zakročili proti nezákonnému jednání vězněných osob. Své kolegy v roli odsouzených mužů zpacifikovali poté, co nereagovali na výzvy a odmítali zklidnit své jednání. Diváci zhlédli rovněž ukázku zadržení pachatele a dovednosti služebního psa při vyhledávání omamných a psychotropních látek. Zájemci si vyzkoušeli jednotlivé části výstroje, expanzní zbraň Kraken či beranidlo.

Akce se zúčastnili také personalisti, kteří se věnovali po oba dny dětem i dospělým a zájemcům vysvětlovali podmínky přijímacího řízení k přijetí do pracovního a služebního poměru včetně možnosti získat náborový příspěvek ve výši  150 000,-Kč.

 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X