Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 11. října (VS ČR) – Za posluchači třetího ročníku TRIVIS – Střední školy veřejnoprávní, s. r. o. přijeli do Karlových Varů pracovníci kynšperské věznice, aby jim představili činnost vězeňské služby a přiblížili možnosti pracovního uplatnění.

Studenti se nejprve seznámili se strukturou vězeňské služby a obsahem práce jednotlivých úseků se zaměřením na činnost oddělení vězeňské stráže a oddělení výkonu trestu. Dověděli se, co obnáší práce strážných, dozorců, vychovatelů, sociálních pracovnic, psychologů a dalších odborných zaměstnanců, kteří s odsouzenými pracují.

V další části se seznámili s organizací života vězňů, režimem v uzavřeném oddělení pro výkon kázeňských trestů a dalšími aspekty výkonu trestu. Zaujaly je zbraně, sbírka nepovolených předmětů zbavených odsouzeným i názorná ukázka použití některých donucovacích prostředků například při eskortách i informace z oblasti služební kynologie.

Věznice posluchačům přiblížila možnosti potenciálního uplatnění i podmínky přijímacího řízení. Podrobněji do činnosti tohoto ozbrojeného sboru pak mladí nahlédnou v rámci studijních stáží, které věznice zajišťuje na základě Memoranda o vzájemné spolupráci, uzavřeném mezi oběma stranami v září 2022. První běh v tomto školním roce začíná 4. listopadu a personální oddělení pro stážistky připravilo program tak, aby se během pobytu ve věznici seznámili s jejím celkovým fungováním.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X