Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odsouzení z kynšperské věznice vyrobili pro děti z dětského oddělení chebské nemocnice látkové panáčky a polštářky, které při nedávné návštěvě zařízení předal zástupce ředitele věznice plukovník Ladislav Pokorný a speciální pedagožka Kateřina Vorlíčková primáři oddělení MUDr. Ondřeji Čapkovi

Pro děti nebývá návštěva a pobyt v nemocnici radostnou událostí a hračky můžou pomoci rozptýlit jejich pozornost a snížit stres. Projekt dala do pohybu vychovatelka Berta Majerníková, která říká, „bez pomoci ostatních kolegů z věznice by byl ale projekt těžko realizovaný. Výrazně mi pomohli se sháněním materiálu i s organizací.

Na výrobě hraček pracovalo pod vedením vychovatelky 10 odsouzených 2 týdny a vědomí, že pomohli dobré věci, může pomoci v procesu jejich resocializace. "Odsouzení jsou rádi, že mohou být užiteční a pomoci dobré věci. Sami přicházejí s novými nápady, které chceme využít při výrobě dalších předmětů a pomůcek", dodal Ladislav Pokorný.   Věznice chce v projektu i nadále pokračovat a zaměřit se například i na výrobu předmětů pro seniory a dlouhodobě nemocné.

   

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.