Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 1. června (VS ČR) - Ředitel věznice plk. Mgr. Martin Klapper se sešel s členy poradní komise, která byla ustanovena v souladu s novelou zákona č. 169/1999 Sb., o výkonu trestu odnětí svobody, účinnou od 1. října 2017.

Komise je poradním orgánem ředitele věznice a slouží jako vnější prvek kontroly dodržování principů sloužících k dosažení účelu trestu odnětí svobody a k ochraně práv vězněných osob. Má na základě podnětů a potřeb navrhovat doporučení a opatření řediteli věznice, která budou reagovat na aktuální situaci ve věznici a dále vytvářet a určovat dlouhodobé cíle, které povedou ke sjednocení podmínek výkonu trestu odnětí svobody. Navrhovaná doporučení a opatření se vztahují zejména k programům zacházení s odsouzenými, k podmínkám odsouzených především pokud jde o ubytování, zaměstnávání, vzdělávání, stravování a zdravotní péči.

Komise je šestičlenná, z toho čtyři členové byli již dlouholetými členy poradního sboru - vedoucí střediska PMS Cheb a zástupce krajského vedoucího PMS západočeského kraje Mgr. Milan Morava, ředitelka Střední živnostenské školy Sokolov Mgr. Ilona Medunová, starosta města Kynšperk nad Ohří Ing. Tomáš Svoboda, ředitel Agentury domácí péče Ladara, o. p. s. Ing. Pavel Andrejkiv. Nově v poradním orgánu působí Mgr. Lucie Rindzáková z Asociace nevládních neziskových aktivit Karlovarského Kraje a Milan Roháč z RUBIKON Centra. Předsedou komise byl zvolen Pavel Andrejkiv.

Setkání bylo věnováno zejména aktuální situaci ve věznici, zaměstnávání, problematice zařazování na jednotlivé typy pracovišť, odměňování za práci a vzdělávání odsouzených.

Číst můžete také zde. peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X