Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 12. července (VS ČR) - Ve spolupráci s neziskovou organizací Volonté Czech, o. p. s. se v době od 8. do 12. července 2024 uskutečnil první běh rekvalifikačního kurzu sváření v ochranné atmosféře.

Devět odsouzených mužů během tohoto kurzu muselo prokázat znalosti z teorie sváření, bezpečnosti práce a protipožární ochrany. Věnovali se studiu nauky o sváření a prokázali své dovednosti při cvičném sváření plechových přípravků.

Nakonec museli své znalosti a zručnost předvést zkušebním komisařům, kteří hodnotili výsledky testů i praktické zkoušky. Všichni kurz úspěšně dokončili a získaný certifikát mohou využít pro svou další praxi v průběhu výkonu trestu a především po propuštění, kde tak mají větší šanci uspět na trhu práce.  

Volonté Czech, o.p.s. pořádá kurzy zcela zdarma, zajišťuje svářečky, elektrody a další potřebný materiál a také lektory. Věznice zajišťuje pouze prostory. Úspěšná spolupráce s neziskovou organizací funguje již mnoho let. Jejím cílem je přímá pomoc odsouzeným mužům k úspěšnému začlenění do občanského života a snížení rizika možné recidivy.   

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X