Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 30. července (VS ČR) - Do Věznice Kynšperk nad Ohří přijeli kolegové z Hasičského záchranného sboru ÚO Sokolov, aby příslušníky zařazené do skupiny pro zákrok pod jednotným velením seznámili nejen s hasičskou technikou, ale předali jim i cenné teoretické a praktické zkušenosti, které by v případě nutnosti mohli uplatnit při výkonu služby.

Hlavním cílem byl praktický nácvik pohybu v zakouřeném prostředí jedné z hal ve výrobní zóně věznice, propátrávání prostoru a vyproštění zraněné osoby jednotlivými dvojicemi příslušníků vybavenými dýchací technikou. Zraněného simulovala devadesátikilová figurína.

Akce byla připravena na základě jednání, které se ve věznici uskutečnilo letos v dubnu za účasti zástupců Krajského ředitelství HZS Karlovarského kraje, HZS územního odboru Sokolov, hlavního požárního technika a vrchního technika bezpečnosti a ochrany zdraví generálního ředitelství VS ČR a zástupců sekce státního tajemníka bezpečnosti a krizového řízení ministerstva spravedlnosti.

Cílem jednán bylo zhodnocení vybavenosti věcnými prostředky požární ochrany, stav požárně bezpečnostních zařízení a ochranných osobních pomůcek na ochranu dýchacích orgánů. Součástí byla prohlídka věznice k získání poznatků o složitosti podmínek pro zásah a jejich využití pro nastavení funkční spolupráce na celorepublikové úrovni mezi VS ČR a HZS v oblasti prevence a represe v požární ochraně. Další nastavení a podrobnosti spolupráce řeší ředitelé Věznice Kynšperk nad Ohří, Horní Slavkov a Ostrov s ředitelem KŘ HZS Karlovarského kraje.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X