Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 4. června (VS ČR) - Věznice Kynšperk nad Ohří vyhověla žádosti Městského kulturního střediska v Habartově a se svou prezentací se zapojila do programu u příležitosti Dne dětí, který se konal v pátek 1. června na tamním bývalém fotbalovém hřišti. Vězeňská služba se spolu se složkami integrovaného záchranného systému, celní správou či báňskými záchranáři stala hlavním lákadlem akce a její vystoupení mělo veliký ohlas.

Příslušníci se speciálním výcvikem vybaveni zvláštní výstrojí, přilbami a ochrannými štíty představili ukázku zákroku pod jednotným velením proti agresivním pachatelům. Skupina těchto příslušníků je určena například k zakročení v případě hromadného nezákonného jednání vězněných osob. Psovodi se svými čtyřnohými svěřenci pak předvedli ukázku poslušnosti a práci při vyhledávání drog. Ukázkou chtějí vždy přiblížit zejména těm nejmladším návštěvníkům co nejsrozumitelněji svoji každodenní práci ve věznici.

Organizátorům přálo počasí a hřiště bylo zaplněno stovkami diváků, na které čekalo kromě bohatého programu a atrakcí pro děti také občerstvení s posezením.

Na příští měsíc se vězeňští psovodi chystají na každoroční osvětovou a informační akci Cesta za zdravím, kterou pořádá 26. června Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola v Chebu na Krajince.

Služební psi jsou ve věznici výrazným preventivním a donucovacím prostředkem, který zvyšuje efektivnost výkonu služby, ale jsou také nepostradatelní jako profesionální specialisti na pachové práce. Pro výkon služby ve vězeňské službě jsou psi využíváni v kategoriích: psi všestranní, psi obranní, psi na vyhledávání drog.  V současnosti je v zařízení 11 služebních psů, o které se stará 8 příslušníků - psovodů.

Číst můžete také zde.

peb, foto MKS Habartov

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X