Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 10. června (VS ČR) - Odsouzení z výstupního oddělení se v rámci extramurálních aktivit podíleli na zpřístupnění poslední etapy lesní stezky vedoucí mezi obcemi Kaceřov a Horní Pochlovice.

Jejich práce spočívala ve vyklestění náletových dřevin, usazení odpadních trubek a zpřístupnění terénu. Tuto pomoc ocenili zejména maminky s dětmi, které nyní mohou cestu bezpečně využít k procházce mezi oběma obcemi a vyhnout se tak hlavní komunikaci.

Spolupráce s obcí Kaceřov formou extramurálních aktivit započala v březnu t. r. a cílem těchto aktivit je pomoc při revitalizaci obce.  Odsouzení muži tak budou vypomáhat se zvelebováním travnatých ploch, terénními úpravami, malířskými a natěračskými pracemi a vším, co je v obci potřeba.

Na závěr každé takové akce nakoupí v místním obchodě. Peníze na nákup mají předem vykontovány ze svých zdrojů. Mohou tak získat přehled o aktuálních cenách a vlastním nákupem se připravovat na život po propuštění. Nakoupené suroviny pak zužitkují v rámci kroužku vaření při přípravě různých pokrmů.

Na výstupní oddíle se zpravidla umisťují motivovaní odsouzení s trestem delším než 3 roky, kteří před koncem výkonu trestu potřebují intenzivnější přípravu pro život na svobodě. Tyto oddíly jsou vybaveny tak, aby se přibližovaly co nejvíce civilnímu způsobu ubytování.

Na programu zacházení s odsouzenými ve výstupních oddílech se podílí tým odborných pracovníků složený z vychovatele, sociálního pracovníka, psychologa, speciálního pedagoga a kaplana.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X