Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odsouzení z výstupního oddělení pomáhali při realizaci 1. Krajské výstavy chovatelů a 1. Krajské výstavy mladých chovatelů, kterou pořádala Základní organizace Českého svazu chovatelů v Kynšperku nad Ohří pod záštitou ministra zemědělství ČR, hejtmanky Karlovarského kraje a starosty města Kynšperk nad Ohří ve dnech 16. až 17. září 2017 v prostorách Kynšperského pivovaru.

Pětičlenná skupina vybraných vězňů po tři dny pod vedením svého vychovatele Jindřicha Kováče pomáhala při organizaci výstavy. Odsouzení muži dle pokynů předsedy místní organizace Miloslava Neubauera rozděleni do dvou skupin instalovali klece a voliéry pro holuby, domácí drůbež a králíky. Nejprve si připravili stojany, usadili podlážky a do instalovaných klecí nanosili vystýlku a výzdobu. Samotné přípravě výstavy počasí příliš nepřálo, pršelo a foukal silný vítr. Bylo proto nezbytné zakrýt klece igelity a zatížit vše kamením. Další den na ně čekala instalace stánků, stolů, lavic, reklamních poutačů, dokončení květinové výzdoby a dalších nezbytností včetně uskladnění krmiva na prodej i krmení vystavovaných zvířat. Po ukončení hojně navštívené akce odsouzení celý výstavní fundus demontovali, poskládali, odvozili nebo připravili k odvozu a celý prostor nakonec řádně zametli.

Akce podle hejtmanky Karlovarského kraje Jany Wildumetzové přispívá k rozvoji společenského života a patří co do počtu vystavovaných zvířat a návštěvnosti k největším v regionu. Starosta města Tomáš Svoboda považuje za důležité takovéto akce podporovat a dále rozvíjet, neboť základní organizace registruje řadu mladých lidí a zvláště jejich činnost vede k rozvoji města.

Akce se konají v rámci extramurálních aktivit ("za zdmi věznice") programu zacházení za dohledu zaměstnanců věznice. Pro odsouzené představují dílčí přípravu na život po propuštění a jsou také určitým druhem odměny a proto významným motivačním prvkem. Tyto aktivity mají pracovní, vzdělávací, kulturní a sportovní charakter. Odsouzení pomáhali chovatelům také letos v květnu při rozšiřování ZOO koutku pro děti a v červnu pak s místní chovatelskou výstavou a vedení věznice bude tyto akce i nadále  podporovat.

peb

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.