Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 9. července (VS ČR) – Nová dokumentární série Ve službě: za mřížemi přichází na obrazovky TV Prima. Tento unikátní projekt sleduje pracovní i soukromý život devíti zaměstnanců vězeňské služby v sedmi českých věznicích.

Dnešní živý vstup z kynšperské věznice v pořadu Nový den na CNN Prima News přinesl rozhovor s jedním ze zdejších protagonistů, vrchním inspektorem strážní služby Petrem Veršeckým, tiskovou mluvčí generálního ředitelství Vězeňské služby ČR Markétou Prunerovou a autorkou projektu Martinou Eretovou.

Spolu s Petrem Veršeckým se v Kynšperku n. O. natáčení zúčastnil vychovatel oddělení výkonu trestu Martin Rajser a nováček na oddělení vězeňské a justiční stráže, strážný Daniel Tadeáš Kupčák.

Od 9. července diváci uvidí na prima+  každý týden jednu epizodu, na TV Prima pak poběží dokument od 17. července. Předpremiéru měl dokument v pražském kině Edison 27. června. Té se zúčastnil s Petrem Veršeckým také ředitel věznice Petr Popelář.  

Autorkou a režisérkou dokumentu je Martina Eretová, která zpovídala doživotně odsouzené vrahy v dokumentární sérii Bez lítosti. Jak už dříve uvedla, právě při natáčení s doživotně odsouzenými vrahy se zrodil nápad zachytit náročnou a odpovědnou, často nedoceněnou práci vězeňského personálu.

„Těch šest měsíců natáčení bylo opravdu hodně intenzivních a musím říct, že mě fascinuje, jak náročnou a důležitou práci zaměstnanci vězeňské služby odvádějí. Zároveň mě mrzí, že ji veřejnost často nedoceňuje, i když ti lidé kvůli nám dennodenně podstupují nebezpečí. České věznice trpí nedostatkem peněz, a hlavně lidí, přitom ta práce je i akční a podnětná. Uvidíte sami, protože náš štáb zachytil opravdu syrovou realitu toho, co se ve službě za mřížemi odehrává,“ uvedla Eretová.

 

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X