Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 20. října (VS ČR) – V sobotu 19. října pořádala věznice se spolupráci s Volonté Czech, o. p. s. a Žlutou stužkou, z. s. speciální dětský den. Šestice odsouzených mužů se nad rámec zákonných návštěv mohla setkat se svými dětmi a rodinami a prožit vzácné chvíle v přívětivějším prostředí i atmosféře. Rodiny strávily v tělocvičně mimo zdi věznice dopoledne plné her a zábavy pod vedením patronky dětí vězněných rodičů Barbory Černoškové.

Akce se konala v rámci 9. ročníku běhu se žlutou stužkou tematicky zaměřeného na vězněné otce a projekty orientované na podporu rodičovství a udržení kontaktu s dětmi.

„Dětský den, nebo jakákoliv rodinná aktivita, které se odsouzený může zúčastnit, je tou největší motivací k jeho nápravě. Takový den je výjimečný pro celou rodinu, přináší naději a významně posiluje vztahy. Právě v takových okamžicích získává budoucnost pro děti i jejich rodiny nový smysl,“ uvedla mentorka projetu Tina Chlupáčová z organizace Volonté Czech.

"Akce, jako je tato, jsou nesmírně důležité, protože umožňují dětem strávit čas s jejich rodiči ve zvláštním, pozitivním prostředí, kde se mohou cítit bezpečně a milovaně," uvedla Barbora Černošková.

Ve Věznici Kynšperk nad Ohří se konají dětské dny posledních pět let, a to díky dotaci Ministerstva spravedlnosti ČR. Akcemi prošlo kolem 150 dětí. Samotnému dětskému dni předchází příprava na straně otců, řeší se posílení komunikačních kompetencí, formy komunikace, ale i příprava dárků pro děti.

Součástí projektů je také vybavení dětských koutků ve věznici.

peb

 

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X