Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 3. června (VS ČR) – Psovodi z kynšperské věznice se v sobotu zúčastnili na Jižním lomu v Sokolově  se svými čtyřnohými pomocníky překážkového závodu MUD DOG Race 2019. Organizátor Živé Sokolovsko, je spolek amatérských sportovců a v okolí Sokolova se rozhodli pořádat hobby sportovní a kulturní akce. Jedná se o extrémní závod plný bláta, kde na závodníky a jejich psí miláčky čekala trať s řadou nesnadných překážek.

Při této soutěži není důležitý konečný čas, ale jde o to překonat všechny překážky a nástrahy, které na ně na trati čekaly. Tento závod je pro širokou veřejnost a někteří kynšperští psovodi ho využili ke zvýšení kondice a pro posílení vztahu a souhry mezi sebou a svými psími parťáky a jako rozptýlení od každodenních služebních povinností.

Závodů se účastnili praporčíci Jan Zúber, Jiří Bažo a Judita Klarnerová, která působí také jako psovod záchranář a její družstvo získalo v srpnu 2016 v rumunském městě Krajova na mistrovství světa záchranných družstev první místo a titul mistra světa v kategorii TOP.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.