Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 14. prosince (VS ČR) - Věznice Kynšperk nad Ohří se u příležitosti Dne českého vězeňství dnes sešla, aby si připomněla památku zakladatele moderních vězeňských metod Františka Josefa Řezáče, zhodnotila končící rok, nastínila další vývoj a ocenila své zaměstnance.

Všechny přítomné přivítal ředitel věznice plk. Mgr. Martin Klapper. Zhodnotil práci ve vězeňství jako náročnou, mnohdy ještě málo oceněnou zejména laickou veřejností a zaměstnancům vyjádřil podporu a poděkování za jejich každodenní poctivé úsilí.

Sedmnácti vyznamenaným udělil generální ředitel  VS ČR genmjr. PhDr. Petr Dohnal na návrh ředitele věznice medaile a plakety Vězeňské služby ČR a čestné pamětní medaile k 25. výročí VS ČR jako důstojné ohodnocení příkladného plnění pracovních či služebních úkolů ve spojení s dobou trvání pracovního nebo služebního poměru, za významný podíl na naplňování účelu výkonu trestu odnětí svobody a na rozvoji věznice.

Mezi oceněnými byla i chebská pobočka společnosti DHL Supply Chain Česká republika, se kterou věznice navázala spolupráci v roce 2016 a uzavřela s ní smlouvu o zaměstnávání odsouzených. Firma chápe projekt zaměstnávání vězňů i jako vyjádření společenské zodpovědnosti, z tohoto úhlu vnímá pracovní příležitosti pro odsouzené jako usnadnění jejich návratu do občanského života a snížení rizika jejich recidivy. Pobočka s věznicí aktivně a účinně spolupracuje na zlepšování organizace, provozních a hygienických podmínek pracovního zařazení vězňů. Věnuje se rovněž bezpečnostním aspektům s cílem minimalizovat rizika pašování nepovolených věcí do věznice a bezplatně zapůjčila věznice detektor mobilních telefonů a zbraní Cellsense® Plus. Toto ocenění je vnímáno jako důstojné ohodnocení vzájemné spolupráce.

Tradice oslav Dne českého vězeňství byla zahájena v roce 2012. O rok později převzala Vězeňská služba ČR čestný prapor, který je znamením prestiže instituce, zajišťující bezpečnost celé společnosti a kvalifikovanou péči o osoby ve výkonu trestu a výkonu vazby. Při této příležitosti se v českých věznicích konají služební shromáždění k připomenutí historických tradic, reformních úspěchů a dosažených výsledků v českém vězeňství a tento den je spojen rovněž s oceněním služebních a pracovních úspěchů příslušníků a občanských zaměstnanců a ohodnocením spolupráce s dalšími subjekty.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X