Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 27. června (VS ČR) – V průběhu měsíce června ve Středním odborném učilišti ve Věznici Kuřim odstartovaly státní závěrečné zkoušky pro odsouzené, studující ve třetím ročníku oboru Kuchař - číšník. Zkoušky úspěšně splnilo devět odsouzených a tři z nich dokonce s vyznamenáním. Předsedkyní komise byla paní Marie Zemanová, hlavní mistrová odborného výcviku na Střední odborné škole tradičních řemesel v Brně.

Ostatní členové komise byli pedagogové Středního odborného učiliště Kuřim a jako odborník z praxe se účastnil zástupce vedoucí logistiky Martin Kyznar. Písemné zkoušky probíhaly již čtvrtým rokem elektronickou formou, kdy se žákům po přihlášení ke zkouškovému terminálu vygenerovalo jedno téma, které následně v určeném čase čtyř hodin tematicky zpracovali – příprava surovin, stanovení technologického postupu vaření, příprava stolové tabule, výživa a zachování bezpečnosti a ochrany zdraví při přípravě a servírování pokrmů.

Praktická zkouška se skládala z obhajoby závěrečné odborné práce a uvaření dvouchodového menu - Celerová polévka a hovězí maso v kapustě s vařenými bramborami. K obhajobě a ochutnávce servírovaného menu se jako hosté účastnili zaměstnanci Věznice Kuřim.

Ústní a nejslavnostnější část zkoušek proběhla v úterý 18. června za účasti zástupce ředitele Věznice Kuřim Radomíra Macků a vedoucího oddělení výkonu trestu Radka Antoňů. Všichni úspěšní absolventi se shodli, že i přes nespočet nutkání studium vzdát a ukončit, se jim vytrvalost a úsilí vyplatily v podobě získání výučního listu a tím snad i lepšího uplatnění ve společnosti.

 

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.