Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 5. června (VS ČR) - Ve dnech 31. 5. – 2. 6. proběhl v Podhradí nad Dyjí 11. ročník Memoriálu Jiřího Hvězdy. Tento obranářský závod je pořádán na počest jeho památce. Za Věznici Kuřim se závodu zúčastnil náš psovod pprap. Michal Danác a jeho služební pes Brixi 3319.

V rámci vloženého závodu, který byl určen pro psy do čtyř let věku, se utkal s dalšími devíti dvojicemi. Náplní tohoto závodu byly disciplíny - poslušnost, denní přepad, neúplatnost, revír v terénu, zamezení vstupu, výtržnost, hladké zadržení a kontrolní výkon. 

Pprap. Danác se svým psem předvedl nejlepší výkon a zaslouženě vybojoval první místo. Zajímavostí je, že v disciplíně neúplatnost dokázala naše dvojice jako jediná bodovat. V této disciplíně šlo o prověření reakce psa na nabízení lákavého pokrmu ze strany pomocníků, kdy byla samostatně uvázanému psovi nabídnuta miska s masovou konzervou, a následně se pomocníci snažili uchopit psa za obojek. Pes Brixi 3319 však prokázal svoji tvrdost a odhodlání a i přes snahu pomocníků se za obojek uchopit nenechal. Možná i právě proto si mimo prvenství naši závodníci odnesli i cenu rozhodčích za nejlepší dvojici.

Pro našeho psovoda je toto v rámci jeho kynologické kariéry první velký úspěch a jistě ne poslední.

 

Autor článku: Vrchní inspektor strážní služby pro psovody, ppor. Bc. Josef Pohl

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.