Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 6. června (VS ČR) – Žlutostužkový den se ve Věznici Kuřim konal dne 3. června, pod tímto pojmem se ukrývá realizování virtuálního běhu Yellow Ribbon Run pro odsouzené, jehož cílem je podpořit lepší integraci lidí s trestní minulostí.

Letošního virtuálního běhu se účastnily tři desítky odsouzených, kteří si zaběhli trasu 2 nebo 4 km, každý odsouzený dle svých možností uběhl 8 nebo 16 okruhů kolem ubytoven odsouzených. Také v této partě odsouzených mužů se našla řada tátů, na které doma čekají jejich potomci, a kterým je věnován letošní 9. ročník. Při dotazu, kdo z odsouzených je táta, se některé ruce nesměle zvedly a sami uznali, že by svůj čas raději strávili vedle vlastních dětí, a proto si dnes přišli zaběhnout svůj běh.

V průběhu jara i další věznice pořádaly virtuální běhy např. Bělušice, Vinařice, Stráž pod Ralskem, Nové Sedlo, Příbram, celkově se zapojilo přes 300 odsouzených. Pravidelně je zapojeno do akce 25 z 35 věznic v České republice.

Všichni odsouzení, kteří se účastnili virtuálního běhu se Žlutou stužkou, obdrželi společnou fotografii a navíc první tři nejlépe umístění obdrželi i diplom.

 

 

Pak

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.